به گزارش خبرگزاری مهر، سیدکاظم دلخوش اباتری در جلسه علنی صبح امروز (شنبه، ۷ اسفندماه) مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی، گفت: نمایندگان در مجلس به صورت سه شیفت برای بررسی لایحه بودجه وقت میگذارند تا قانونی درست نوشته شود، حال در شرایطی که در ماده ۶ قانون برنامه ششم قید شده ارجحیت و ترجیح و معافیت مالیاتی نباید خارج از قانون اعمال شود، چرا شب گذشته شورای هماهنگی سران قوا در برخی از بخشها معافیت مالیاتی ایجاد کردند.
وی افزود: اگر قرار بر اعمال معافیت مالیاتی باشد، باید بر اساس قانون تصویب شود و نمایندگان همواره آماده کمک کردن در این زمینه هستند اما همان طور که امام خمینی (ره) فرمودند خلاف قانون، خلاف شرع است.
نماینده مردم صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: شب گذشته سران قوا در ارتباط با معافیت مالیات بر ارزش افزوده بخشی از کالاهای اساسی تصمیمگیری کردند که مغایرت شدیدی با قانون دارد. هنوز جوهر تصویب قانون مالیات بر ارزش افزوده خشک نشده است و بر اساس ماده ۹ این قانون معافیتهایی پیشبینی شده است از این رو معافیت مالیاتی تعیین شده در جلسه سران قوا باید به مجلس اعاده شود چرا که این کار یک نوع توهین است، هنگامی که رهبری این اختیار را به سران قوا دادند، اختیار قانونگذاری را ندادند. ما به سران قوا احترام میگذاریم اما اگر نمایندگان و سران قوا قانون را رعایت نکنند، قطعاً قوانین در هیچ کجای کشور اجرایی نخواهد شد.
تصمیم سران قوا برای حفظ نرخ ترجیحی برخی کالاهای اساسی در بازه یک ساله اجرا میشود
محمدرضا پور ابراهیمی داورانی در پاسخ به تذکر این نماینده مجلس و توضیح در خصوص تصمیمگیری سران قوا برای معافیت مالیاتی در بخشی از کالاهای اساسی، گفت: از سال ۹۷ با توجه به دستور مقام معظم رهبری و حکم حکومتی، شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا در کشور تشکیل شد و بر اساس چارچوبی که مقام معظم رهبری تبیین کرده بودند در موضوعاتی که شرایط خاص به وجود میآید، در این جلسات تصمیمگیری انجام شده و به مقام معظم رهبری ارسال میشود و در صورت تأیید ایشان در یک بازه زمانی مشخص تصمیمات اعمال میشود.
وی اظهار داشت: در حکمی که مقام معظم رهبری تبیین کردند، دقیقاً به این موضوع اشاره کردند که هیچگاه نباید قوانین و مقررات در حوزه تصمیمات تحت تأثیر قرار گیرد مگر اینکه اضطراری وجود داشته باشد که دلایل آن هم توضیح داده میشود. در جلسه سران قوا در ارتباط با مالیات بر ارزش افزوده برخی از کالاهای اساسی به دلیل شرایط تورمی مفصل بحث صورت گرفت. آن چیزی که از رسانه ملی اعلام شد، اجرایی نشده و در جلسه با آن موافقت نشد. در رسانه ملی اعلام شد که مالیات حذف میشود در حالی که در رابطه با نرخ ترجیحی مصوباتی داشتیم و اگر قرار است عددی اعلام شود همانند آن چیزی است که در قانون لحاظ شده است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: نرخ ترجیحی یعنی قیمت بالاتر نسبت به ۹ درصدی که در قانون مادر وجود دارد، این موضوع به صورت مفصل در جلسات سران قوا مورد بحث و بررسی قرار گرفت و به دلیل شرایط تورمی در کشور و وضعیتی که در تأمین کالاهای اساسی وجود دارد، نرخ ترجیحی در برخی از کالاها حذف نمیشود تا قیمت کالاهای اساسی با قیمت حداقلی به دست مردم برسد. این مصوبه در یک بازه یک ساله اعمال میشود.
همچنین علی نیک زادثمرین که ریاست جلسه را برعهده داشت در پاسخ به تذکر نماینده صومعه سرا، گفت: در جلسه شورای هماهنگی سران قوا در کنار رئیس قوه مقننه، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس و رئیس کمیسیون برنامه و بودجه نیز حضور داشته و رئیس مجلس را همراهی میکنند. اگر در جلسات سران قوا اجماع صورت بگیرد اما مقام معظم رهبری مصوبه جلسه را تأیید نکند اعتبار ندارد.
نظر شما